Monday, January 16, 2006

Ein epoke er forbi.........

Eg har nettopp vore inne på ein del bloggar å sjekka litt, men det er ikkje så mange som er så aktive for tida, meg sjølv inkludert. Så etter å ha lest innlegget til Leif Harbo (som forresten har vore flink gutt med blogging i det sista), så fekk eg inspirasjon til å skriva litt om eit kapittel som no desverre er avslutta i livet mitt. Eg vil gjerne dedikera dette innlegget til ho som fekk meg til skulen store delar av mi skuletid, har teke meg rundt på mykje kjekt både på klepp og bore, og kanskje til og med nokon feriar. Nei, eg snakker ikkje om mor (sjølv om eg godt kunne gjort det), eg snakker selfølgeleg om SKULEBUSSEN. Ok, så var det bare kødd då, får skriva litt om skulebussen ein annan gong, for no tenkte eg å skriva litt om bilen min (les: min forhenverande bil), nemleg ein knall gul Volvo 240 GLE 1979 modell. Etter to kalde vintrar på min 2000 modell Kawasaki Eliminator 125cc (les: noch ein mal, forhenverande Kawasaki Eliminator), var det konge å få seg bil, etter bare eit utal timer med skruing var bilen klar for veien, og samme kva andre seier, det er noko eige med den fyrste bilen ein eig, det er på ein måte vanskeleg å forklara, men eg trur aldri eg kommer til å gløyma den gule 240 (kanskje fordi den har ein heilt spesiell evne til å klara å halda seg vekke frå knoksen, slik at me faktisk aldri blir kvitt den:)) I frå sin spede start, der meg og Andreas køyrte rundt Orrevatnet rett etter me hadde fått svev på bilen, og eg var frå meg av lykke, til lykken like etter gjekk over til fortvilelse då bilen stoppa borte på Bore. Men feilen vart avdekkja, og bilen gjekk deretter som ei klokka (les: litt sånn billege klokka, mulligens noko slikt som ein kan få kjøpt på jærdagane for 2,50), men likevel, etter det har den faktisk alltid sveve. Utenom den gongen den kokte, etter nok så må har vore ca ein halvtime med hard spinning utføre Klepp Bedehus fyrste nyttårsaften eg hadde lappen. På alle slags turar, både på og utføre veien, i lat slags vær og i alle slags situasjonar, så har den aldri svikta meg. Takk skal du ha 240, du har vore til stor glede for meg. Men ettersom eg no er i Oslo, og ikkje har så mykje bruk for bil, og min bror tilfeldigvis har blitt 18 år, så har eg måtte gi stafettpennen videre til Ingvar, og eg håper at den kommer til å gi han like mykje glede som den har gitt meg ( og på mange måtar kan ein vell sei at det har den allerde gjort, og vell så det:)).

14 Comments:

Blogger Leif Harbo said...

Rørande..

240èn gjer nytta i nese-familien ja, men det er vel på grensa til å vere litt flaut å få dame første veka du har lappen...? Husker alle som stod i kø og banka på hos deg Håvard.. Stolt av deg! at du klarte stå imot!

10:41 PM  
Blogger magnus said...

me kjem alle til å savna 240en, særlig mangelen på håndbrekk når du skulle kula deg med en håndbrekksving ved prix på klepp st.

11:51 PM  
Blogger Rannveig said...

lenge leve 240'en! -og all den lykke den bringer!

2:03 AM  
Blogger Hs said...

hehe... det komme t á skurra den dagen eg ser ingvar i 240´en.. e sá vandt med at du sga sitta bak rattet i det gula gliset!

9:51 AM  
Blogger Ingvar said...

"men det er vel på grensa til å vere litt flaut å få dame første veka du har lappen...?" Vel vel Leif, eg synes ikkje det var på genså te å vera flaut ein plass, hu hadde jo bil-lappen frå før av(eg såd foresten ikkje på med hu før eg sjølv hadde lappen). Marita var ikkje akkuratt ei 15 år gammal jenta så eg plukka opp på ungdomsskulen.Hehe Men angåande opplevingar med 240`en så har eg opplevd ei sure vatnpumpa, og ein bremsekaliper på avveie. Lenge leve 240`en (i 2 år te)

9:52 AM  
Anonymous Anonymous said...

d e flaut ingvar!!
rororoorororoorororo!

1:27 AM  
Blogger Ingvar said...

Vel Anonymous du har lov å meina ke du vil, Noreg e eit fritt land. Men eg synes det er litt flaut at du trur at du kan skriva fortare på pc, en du kan i virkelegheiten. Det vart eit par dobbel "o" i rororororororororo setningen din. Hehe

11:41 AM  
Anonymous Anonymous said...

Hei..

Satt her å søkte på Horpestad, og fekk opp den her siå..

Grunnen te at eg søkte på Horpestad, va at eg ved eit par anledninga he kjørt via Horpestad på veg heim frå arbeid... Begge dissen gangane he eg troffe på eit par traktora.. Men eg he ikkje heilt klart å gløyma disse, for dei blei nemlig køyrd av to jenter.. Eina va ein rød valmet, mens den andre såg ut te å væra ein nokså nye John Deere..
E det nogen her som veit kem eg meine?

Mvh. LF

11:44 AM  
Blogger Sumarien said...

mer blogging

3:40 PM  
Blogger Hs said...

ke skjer me bloggingå her då?!

12:32 AM  
Blogger Ingvar said...

Å du mase på meg? hehe

12:41 PM  
Blogger Sumarien said...

Eg har nettopp vore inne på ein del bloggar å sjekka litt, men det er ikkje så mange som er så aktive for tida, meg sjølv inkludert

8:49 AM  
Blogger markbenson35487827 said...

While you read this, YOU start to BECOME aware of your surroundings, CERTIAN things that you were not aware of such as the temperature of the room, and sounds may make YOU realize you WANT a real college degree.

Call this number now, (413) 208-3069

Get an unexplained feeling of joy, Make it last longer by getting your COLLEGE DEGREE. Just as sure as the sun is coming up tomorrow, these College Degree's come complete with transcripts, and are VERIFIABLE.

You know THAT Corporate America takes advantage of loopholes in the system. ITS now YOUR turn to take advantage of this specific opportunity, Take a second, Get a BETTER FEELING of joy and a better future BY CALLING this number 24 hours a day.
(413) 208-3069

1:33 PM  
Blogger ane said...

du e flinke å skriva Håvard! men på tide med ein oppdatering?..=)

7:21 AM  

Post a Comment

<< Home