Tuesday, January 25, 2005

Kva er det som skjer?

Èg må fortela ein historie, eg er ikkje stolt av den, men den er desverre like sann som den er smertefull. Dei heila starta med at eg hadde gløymt privatfottøyet mitt heima. Så då eg skulle inn til Berlin på dagstur måtte eg gå i millitærsko, ikkje særleg behageleg å gå heile "unter den Linden" i, for dei som lurte på det. Poenget var eg etrong eit par med sko, og plutseleg kom me over ein butikk med sko, og eg kjøpte meg eit par med sko som var på tilbud og tok dei på føtene. Hadde historien slutta her hadde alt vore perfekt, og eg hadde våre gode gamle Håvard. Men det som skjedde når eg gjekk ut, det forandra faktisk alt. Håvard Nese, iført den tretti år gamle vindjakka til faren, ei dongeribuksa han kjøpte på tilbud for fem år siden, og på hovudet, (som bare har vore klippt hjå frisør fem gonger dei siste fem åra), sitter strikkahuva som han fekk av mora si til jul i for fjor. Alt i alt er det gode gamle Håvard som går ut av butikken, og alt er i skjønaste orden. Men så skjer det, på vei ut av butikken ser Håvard eit par med sko som han synes er kule, og får lyst til å kjøpa dei. Ikkje fordi han trenger dei, for han har jo allerede nye sko på føttene, men rett og slett bare fordi han har lyst på dei, av rein forfengelighet kan man kanskje sei. Og det skjer faktisk, som i paralyse (vett ikkje heilt kva det er, men det spriter opp historien), betrakter eg meg sjølv som om eg er på utsida av meg sjølv medan eg kjøper dei skoa. Eg kan ikkje tru det, alt eg har arbeida så hardt for i så mange år, heile imaget mitt går opp i røyk, som i eit vindpust,( eller eventulet eit visa-pust, om ein velger å kalle det det), og vekke er det........................................................................ Håvard står tilbake og ser tenker på det som har skjedd, det er ingen vei tilbake, gjort er gjort osv osv, og faktet kan bare konstanterast, Håvard Nese har brukt 20 euro på to par sko, bare av rein forfengelighet. Eg gret.

14 Comments:

Blogger magnus said...

kva er det eg les. Håvard har kjøpt to sko på ein dag. Eg og kjøpte sko i går, var på nippet til å kjøpa to par(sidan det var 50% og ein litt sær blanding av studielån og lønn og nytt visakort (som er fantastisk å sjå til og enno betre og dra, fordi det kjem feilmelding)) men så tenkte eg; "Lær av Håvard, se på kva han går i" så såg eg for meg dongeribuksa di, lo litt og kjøpte eitt par sko. Men kva får eg lesa her?? du, av alle, kjøper to par sko. Det er lenge si eg har blitt gladare, eg er meir sparsam enn Håvard. Takk, nå blir det lett å lesa ex-phil eg er så enormt oppstemt:)

12:08 PM  
Blogger Hs said...

fytti for en forfengelighet du lide av

2:15 AM  
Blogger Leif Harbo said...

Sko er som ingvar skriver veldig "inn" å blogge om! så der var du og med i skogjengen Håvard! grattis! eller det var det jo ikkje... mobb-mobb... hehe

1:59 PM  
Blogger dina said...

koss klare du å handla to par sko på ein gong? d må jo bety at du har en lidenskap for sko!! eg hate å handla sko.. d e så kjedelig og eg finne aldri någe.. har du någen triks for å bli bedre te å kjøpa sko?

8:17 AM  
Blogger Andreas said...

Hm.. va ikkje så lett å finna ei reiseruta så passte mæ ferjene. Det einaste eg klarte å finna, va nattbåden klåkka 01:15 frå Hirtshals. Du når ingen tidligare virke det som...
I tilfelle må du ta toge frå aarhus 19:14
Trur d ska gå å sjå ruteplanen HER He ikkje fått sjekka fjordline ennå, kan evt gjer det seinare...

9:22 AM  
Blogger Andreas said...

Et alternativ e viss du klare komma deg te stasjonen i aarhus klåkkå 10:14 Då når du båden som går 13:45 då e du i kristiansand 18:00 og kan ta toge heim same kvelden. Ellers koste flybiletta frå aarhus te bergen rett i øvekant av 3000.
Tog i Danmark

9:46 AM  
Blogger håvard tenker tull said...

Til Dina: Det var ikkje akkurat nokon kunst, eg bare gjekk inn i ein butikk, tok med meg ein sko frå utsida, gav ei dama i kassen 19 euro, og så til slutt fekk eg den andre skoen. Til slutt gjekk eg ut av butikken, for å så gjere det heile omatt. Og vips så var eg ferdig.

12:40 PM  
Anonymous Anonymous said...

Du æ flinke Håvard!!! Gratulera te deg!!! Det va ikkje så vanskele, sant?

Te alle andre: Når til og med Håvard klare å kjøpa 2 par sko på en dag, så e vel eg unnskyldt for å kjøpa 3 par sko på en dag? Ja, eg vett eg har 22 par sko, men eg ska ha fleire!!!

2:42 PM  
Blogger Andreas said...

Håvard, kæ har eg sagt det før, og seie det igjen.
Du har ikkje lov å bruga traktå på den måten!!
Dette va litt for tilfeldigt syns egLegg merke te kor hendingå fant stad.

3:31 PM  
Blogger Andreas said...

jah... me prøve igjen.

4:39 AM  
Blogger håvard tenker tull said...

Ja, eg tog an andreas, men kor mange andre gjorde det. Uanz, eg va faktisk i den byen i den helgå det skjedde, så eg ligge dårligt an når det gjelde alibi.

2:20 AM  
Anonymous Anonymous said...

72 punktum på rad... det var vel kanskje litt i meste laget?

3:40 AM  
Blogger Andreas said...

Sikkart ikkje så veldig mange andre så tog an nei...
Æ veit. Du sa jo at du ikkje hadde lov å sei te nogen at du va i Aarhus, å så går du henn å legge det ut på internett!!
Nei og nei, korleis skal det gå med det det norske forsvaret når dei har slike utru tenarar som deg...

5:55 AM  
Blogger håvard tenker tull said...

Me har lov til å seia kor me allerde har vore, i og med at det ikkje er så farleg om terroristar sprengar ei kai som me ikkje ligger ved lenger............. Og så til anonymusen som er veldig god til å tella, det er faktisk 67 punktum og ikkje 72 slik som du hevdar, men uansett er det veldig vanskeleg å telja dei sidan dei er så små så eg tilgir deg.

4:10 AM  

Post a Comment

<< Home